[...] z jedzenia 4. Szynki do wywalenia, polecam kupić kawał schabu, karkówki, czy nawet udźca z indyka zapeklować w ulubionych przyprawach i piec w piekarniku. Można mieć na chleb, czy na obiad 5. Chleb jest ok, jak jest z dobrego źródła, z jak najmniejszą liczbą składników najlepiej (sól, woda, drożdże/ zakwas), zostawiłabym go w jednym [...]
[...] - skład: rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia(61%),woda, ekstrakt sodu jęczmięnnego(1%), mąka pszenna, sól, błonnik owsiany, drożdże, może zawierać sezam i orzechy laskowe. Koszt ok. 3zł. Taki chleb jest ok? Jeśli nie podesłał byś w jakim markecie się zaopatrzyć w dobry chleb.( Zmieniony przez - LooTs w dniu 2014-09-19 19:52:27
Witam. Obecnie kupuję "chleb razowy", który składa się: w 30% z mąki żytniej razowej, mąki pszennej (bez %), wody, itp. Czy to jest dobry wybór chleba razowego, czy mam szukać innego chleba? (razowy=100% mąki żytniej?) edit: Chleb razowy polskie zboża - z biedronki 3zł/500g skład: mąka żytnia razowa 30,6%, mąka pszenna, woda, nasiona: słonecznika, [...]
Kupilem chleb razowy w realu za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory Zmieniony przez - darpomorza w dniu [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
f3dorr - jak jest tylko 50% żytniej mąki, to może być taki kolor; piszę z doświadczenia, bo piekę czasem chleby o różnym składzie. Mniej więcej wygląda to tak, jak powinno, biorąc pod uwagę, że na zdjęciu kolor też może być przekłamany. Może jest mniej żytniej, niż 50%, ale raczej nie wygląda na barwiony. Ziarna w chlebie są zbędne, podobnie [...]
Czy ten chleb z netto jest ok? Pisze CHLEB ŻYTNI RAZOWY Z ZIARNAMI Skład:mąka żytnia typ 2000 85%, mąka pszenna typ 750 15% woda, zakwas naturalny, ziarna słonecznika,lnu,drożdże,sól :-) z góry przepraszam. Zmieniony przez - Itamiku w dniu 2013-08-30 17:33:48
[...] z wypiski (w tygodniu szóstym może uda mi się 2 razy pójść, ale w ósmym na pewno ani razu). EKSPERTKI - HELP MI PLIS **** jeszcze jedno - znalazłam ciekawy przepis na chleb orkiszowy. czy mąka orkiszowa byłaby ok w diecie? (składniki chleba to mąka, sól, woda, drożdże i ziarna wg wyboru)?? Zmieniony przez - pavilna w dniu 2011-03-31 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Panowie dzis w kauflandzie znalazlem chleb pumpernikiel z kclassic (marka kauflanda) za 3zl 500g wiec wzialem sklad ma taki: ziarno zyta pelnoziarniste 59% , czesciowo w postaci naturalnego zakwasu chlebowego, woda , sol , drozdze. Zawiera gluten, czy sklad moze byc? czy jest to dobry jakosciowo chleb? niestety wartosci odzywczych nie ma [...]
Witam. Mam pytanie co do chleba razowego. Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego?
Witam, ponawiam bo nikt nie odpowiedzial, Kupilem chleb razowy w realu za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Mam pytanie co do chleba razowego i oliwy z oliwek. 1.Obecnie jem taki: Chleb razowy mieszany, skład: mąka żytnia 2000, mąka pszenna 750, woda, drożdże, sól. Produkowany na naturalnym kwasie. Czy taki chleb jest ok czy muszę szukać jakiegoś innego? 2.Co do oliwy z oliwek to jak się przekształca ml na g???? Bo mam w diecie 5g oliwy z [...]
Czy taki chleb słonecznikowy jest dobry do diety Skład: mąka pszenna, mąka żytnia , słonecznik, płatki: pszenne, żytnie, owsiane, jęczmienne, sezam, drożdże, sól, woda Chleb bardzo dobry i fajnie by było jakby się nadawał :P Zmieniony przez - xXx_xXx w dniu 2009-03-24 16:47:03
[...] (jeśli dodasz drozdze to ci sie będzie taka skorupka drozdzowa zawsze robic na wierzchu, możesz ja wyrzucać) Do pieczenia bierzesz jaz właściwa make (zalezy jaki chleb chcesz) sól wodę i dolewasz zakwas, zabij mnie ale proporcji ci nie powiem, robie to na oko, za duzo bedzie kwasny chleb, tak na kubeczki to polowe kubeczków zakwasu [...]
chleb żytni fitness style wcale nie ma złego składu :) tak mi się przynajmniej wydaje. To jest chleb firmy mestemacher. Skład: rozdrobnione ziarno żyta i mąka żytnia, woda, śliwki suszone, sól, błonnik owsiany, drożdże. Zły? Dziś plan żywieniowy wypełniony w 100% - jednak muszę na kolację zostawiać coś co faktycznie lubię :) Jajecznica to strzał [...]
Panowie kupiłem dziś jakiś chleb wieloziarnisty. Patrząc na skład, można wywnioskować, że jest to chleb idealny ... (?) Czy jednak coś tutaj oszukane? Skład surowcowy: 1. Mąka żytnia. 2. Mieszanka wieloziarnista. 3. Drożdże. 4. Sól. Jakie mniej więcej przyjąć b/t/w dla niego? Kcal 237, B 6, T 1, W 47 ? Poglądowa fota jak on wygląda. [...]
No nie. najlepszy chleb jest o prostym skladzie np.maka razowa,woda,sol,drozdze , tylko ciezko jest taki znalezc, kolo mnie w asprodzie maja wlasnie prwdziwego razowca.
[...] składniki. Gdy ciasto wyrośnie to odkłada żona na zakwas ok. 1/3 słoika 0,7 l - ilość nie ma większego znaczenia bo i tak robotę robią drożdże. Moja siostrzenica robiła chleb z mąki żytniej na zakwasie bez drożdży (rozrabiała wieczorem a rano lub później piekła) - wyglądał jak pumpernikiel. Mięso piekę w piekarniku - cieczy wydziela się [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pytanie jeszcze odnosnie chleba - od tego roku nie jqdlem ani razu pieczywa. Po prostu chialem zobaczyc czy mam nadwtazliwosc na pszenice (nie gluten). Po 4 miechach zauwazylem wieksza energie, brak stanow depresyjnych i zapchanego nosa. Dzis zamierzam kupic chleb zytni, sprawdzic czy to rzeczywiscie odstawienie pszenicy spowodowalo lepsze [...]